Glas

Glas finns i olika kvalité och prisläge

Synfältets bredd, optiken(klarheten), glasets tjocklek och ytbehandlingarna varierar.

Vi erbjuder glas och ytbehandlingar i alla prisklasser!

Vi har valt vår glasleverantör med omsorg och säljer mest glas från Carl Zeiss, men vi samarbetar också med andra kända glasleverantörer. Titta gärna in på Zeiss.se eller kom in så berättar vi mer!

Progressiva glasögon

Runt 40-45 års åldern börjar de flesta känna att det är svårare att läsa utan glasögon. Progressiva glasögon är då  ett bra alternativ för dig som vill kunna se både på nära och långt håll utan att behöva byta glasögon.

Det finns olika prisklasser och kvalité på progressiva glas. De som kostar mer har bredare synfält, mer individuell anpassning, ofta tunnare och lättare, samt betydligt  bättre repskydd och en antireflexbehandling som håller längre.

Ett enklare progressivt glas i lägre prisklass har smalare synfält, mer standardiserad slipning, inte lika stark behandling mot repor och antireflexbehandlingen är inte lika hållbar.

När du köper progressiva glas hos oss mäter vi alltid med vår RelaxedVisionkamera från Carl Zeiss. Den knäpper kort på ögats exakta position i bågen. Detta möjliggör mycket stor precision vid inslipningen av glasen och bidrar till optimalt synfält.